Hotel Cirman

Prenočišča Cirman imajo za seboj že več kot 60-letno tradicijo, nudijo nočitve in popoldanske počitke. Nekoč izjemno popularna gostilna, danes žal ne obratuje več. Naša stranka si je želela posodobiti celoten hotel v modernem in prestižnem stilu. Hoteli so ohraniti kuhinjo in kuhinjske elemente, saj načrtujejo zopet obuditi to staro, tradicionalno gostilno.

 Trenutno so prostori obdani v temno rjave lesene štukature, tlak je temno rdeč tapison, stene pa so večinoma bele. Prostori so temni in dajejo nek staromoden in tradicionalen vtis. Želeli smo obdržati ta vtis.

Izbrali smo barvno paleto, ki jo sestavljajo črna, bela, siva in temno modra z dodanimi zlatimi in bakrenimi dodatki. V sobah pa v kombinacijo temno-sivih talnih oblog Heuga, ki so toplotno izolativne, trpežne in negorljive.

Recepcijo smo zasnovali v luksuznem stilu. Tla smo obdali v keramične ploščice z vzorcem parketa Chevron, stene pobarvali v črno in temno modro barvno kombinacijo. V kotu smo izdelali visok pult iz belega marmorja, ki ga osvetljujeta dve elegantni viseči svetilki skandinavskega podjetja Nordlux. Stena za pultom je temno modra in obdana v lesene štukature, ki zakrivajo vrata s skritimi podboji. Prehod je skrit in namenjen izključno osebju, saj povezuje recepcijo z kuhinjo, hladilnico in ostalimi prostori. Velike črne lesene omare na ključ pa so namenjene shranjevanju fasciklov in drugih dokumentov, v spodnjih omaricah pa so skriti vinski hladilniki.